söndag 29 november 2009

pirr ...

... i magen, snart är julen här.
Varje år runt första advent får jag ett litet pirr i magen. Det är ett positivt pirr, allting känns extra mysig och allt känns som om det kommer att ordna sig.
Jag vill bara bädda ner mig under en filt med en varm kopp oboy, massa peppa-kakor och någon av alla Harry Potter filmerna i dvd spelaren. (Duuummmm du du du duu duuuu duuuuummm)



Glad första advent :)

tisdag 17 november 2009

Måndag ...

... hela veckan.
Det känns lätt som om hela veckorna endast består av måndag(ar) när det ligger ett tjockt grått täcke över Lund/Skåne/Sverige ...
Det är snart två veckor sedan jag såg solen och det känns som om det gråa vädret börjar smitta av sig inombords, ingenting verkar särskilt roligt och ingenting verkar direkt kul och tråga på allt fick jag Underkänt på min förra tenta. I såna här tider har man helt enkelt lite svårt att se ljuset i tunneln: typiska höst känslor.
Men idag verkar det som om det kan vända, lite i alla fall; solen tittade fram mellan moln gluggarna och mötet, eller intervjun, idag kändes riktigt bra. Ljuset i tunneln känns inte lika långt bort och snart (kanske) jag är där.
:)

Kramen

fredag 6 november 2009

Avklarat

Så, då var den andra tentan överstökad, skönt, nu är det bara att vänta på resultatet. Även om det känns bra medans man sitter och skriver så är det svårt att avgöra om det var det svaret som läraren var/är ute efter. Så nu är det bara att hålla tummarna att det gick bra, annars är omtentan redan den 16 november...
Dagens tipps: Hur vet du att det vanligt vis är mycket pensionärer som åker samma linje som dig? Rösten som talar om vilken buss station som kommer näst är på extra hög volym...

Nu blir det utgång, mycket att fira den här helgen :)

Ha det bra
kramen

torsdag 5 november 2009

Tenta pluggar

Det senaste dagarna har bestått av mig i sängen med Dick Harrissons bok om medeltiden, tråkigt, tro mig jag vet, men så är det när man pluggar på universitetet ;)
Jag har läst tills (utan att ljuga) mina ögon gått i kors och mina hjärn halvor turas om att värka i kapp. Det enda som snurrar i huvudet är Mesoamerikaner, Mesopotaner, Muhammed, Alexadria, Romarriket och medeltida kloster osv.
I morgon smäller det, i morgon är det tenta, i fem timmar... Eva (min föreläsare) sa att "fem timmar kommer gå jätte fort när man skriver tenta", men jag är tveksam det. Vi får väl se i morgon.

Det jag måste göra nu är att ta reda på är vart tentan är, jag vet att det är MA 9, men vart ligger det? Vilken buss tar jag dit?
Äsch, det löser sig!
Önska mig lycka till i morgon (kanske behövs)

Kramen

tisdag 3 november 2009

En mycket bra dag ...




... med mycket goda nyheter och eftersom det var en sådan bra dag bestämde jag mig för att utforska min vackra stad med ett besök på Norra Fäladen. Det är samma buss som jag tar hem fast jag måste åka lite längre. Tror du att det gick bra?
Nej, jag åkte vilse (hur man nu kan lyckas med det OCH det är inte första gången jag åker vilse med lokal trafiken).
Jag satt snällt kvar på bussen och väntade på att bussen skulle ropa ut; Nästa Norra Fäladen (med skånsk dialek), men det kom aldrig någon station som hette Norra Fäladen så i stället vart jag avtvingad från bussen vid något som heter Jordabalksvägen, där var det ungefär lika vackert som namnet, och därifrån vart jag tvingad att promenera till nästa busshållplats för att kunna leta mig tillbaka hem. Så kan det gå om man känner sig lite äventyrlig och heter Sandra Dahlin...
Annars då? Tenta på fredag så jag måste fortsätta läsa Dick Harrisson bok om medeltiden, spännande, och försöka att inte somna var gång jag tittar på bokens omslag...

Ha det bra
kramen